I år blir det inget kamelklappande på djurparken och djurvårdarna har börjat använda munskydd. I videon hör du mer om parkens åtgärder för att skydda djuren mot coronaviruset. Foto: Ellen Jöhnsson/SVT

Så skyddar de djuren mot corona

Uppdaterad
Publicerad

Även djuren på Ölands djurpark riskerar att smittas av coronaviruset, vilket gör att djurvårdarna nu använder munskydd och desinfektionsmedel när de arbetar i djurhängnen.

För att minska risken för att djuren ska smittas av besökarna kommer det i år inte finnas möjlighet att klappa kameler eller att besöka lemuranläggningen där man tidigare fått komma in och mata lemurerna.

– Vi har stängt allt där man kommer nära djuren. I år får man gå runt och titta på djuren på avstånd och respektera distansen, säger Richard Berglund, verksamhetsansvarig på Ölands djur- och nöjespark.

I klippet ovan kan du se mer om hur parken försöker minska riskerna för att djuren ska smittas av coronaviruset.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Kalmar och Kronobergs län

Mer i ämnet