Nässjömordet: dom står fast

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten slår fast tingsrättens livstidsdom mot en 31-årig gängledare som åtalats för två mord, i Nässjö och Göteborg, samt fyra mordförsök i samband med morden.

31-åringen hävdar att han är oskyldig, men medger att han är vice president i Original Gangsters (OG). I överklagan av tingsrättens dom skriver mannens advokat bland annat att personer med en sådan ställning inte utför ”arbetsuppgifter” inom OG.

Mordet på en 61-årig man i Nässjö var ett rent misstag. Det tänkta offret var en granne, som kommit i konflikt med OG sedan han anlitat organisationen för en indrivning.

Den friande tingsrättsdomen mot den medåtalade 22-årige mannen står även den fast. Åklagarna hade velat att 22-åringen dömdes för medhjälp till mordet i Göteborg, och grovt skyddande av brottsling efter mordet i Nässjö.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet i Nässjö

Mer i ämnet