KOL-sjuka Ros-Marie Lundgren rånades brutalt i sitt hem. Idag kommer domen mot de misstänkta rånarna. Foto: SVT

KOL-sjuka Ros-Marie rånades brutalt – idag kommer domen

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagen kommer domen mot de tre män som är misstänkta för att brutalt ha rånat en äldre kvinna i hennes hem. En pistol riktades mot hennes panna och syrgasslangarna klipptes av.

Det var i slutet av mars som 73-åriga Ros-Marie Lundgren väcktes tidigt på morgonen av att tre maskerade män tog sin in i hennes bostad i Mönsterås.

Rånarna band hennes armar och ben med buntband. Under rånet ska hon ha fått en pistol tryckt mot pannan och tvingats berätta var hon förvarade sina värdesaker. Hon blev av med 196 000 kronor i kontanter och klockor och smycken som är värda runt 50 000 kronor.

Rånarna hade förberett sig

Enligt åtalet ska de tre männen har förberett sig för rånet genom att skaffa skjutvapen, rånarluvor och buntband.

Ros-Marie Lundgren lider av lungsjukdomen KOL och använder syrgas. Under rånet blev hennes syrgasslangar avklippta. Hon lyckades koppla på sig de korta stumparna och fick hjälp först när en granne kom ut för att hämta tidningen.

Tre män, som är 25, 29 och 49 år åtalades misstänkta för grovt rån. Åklagaren menar att trion visat en synnerlig råhet under rånet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.