Mannen våldtog en pojke i en bil i samband med Dreamhack i Jönköping. Foto: TT

Våldtog pojke utanför Dreamhack – döms till tre års fängelse

Den 25-årige man i Ljungby som stått åtalad för flera typer av sexuella övergrepp mot tolv barn, döms till tre års fängelse. Bland annat har han våldtagit en pojke utanför Dreamhack i Jönköping 2015.

Den 25-årige mannen döms på sju åtalspunkter, gällande bland annat våldtäkt mot barn, barnporrbrott och utnyttjande av barn för sexuell posering. Han döms till tre års fängelse och ska betala skadestånd på 260 000 kronor till tolv målsäganden.

Mannen utnyttjade en pojke sexuellt under en längre tid. Han fick pojken att ta bilder på sig själv i utbyte mot uppgraderingar av vapen i datorspel. Han våldtog också pojken i en bil utanför Dreamhack 2015.

Omfattande utredningsmaterial

Mannen fälls för 15 fall av barnporrbrott för totalt 61 filmer eller bilder.

– I och med att man dömde för både våldäkt mot barn och sexuellt övergrepp mot barn så låg ju straffvärdet kring tre år och det var ju också det jag yrkade på att han skulle fällas till ansvar för om det blev fullt bifall, kommenterar åklagare Emma Berge.

– Det är ju ett omfattande utredningsmaterial och polisen har fått lägga ner mycket resurser för att få tag på alla målsägande och vittnen, berättar åklagaren vidare.

Den misstänkte mannen som är i 25-årsåldern har suttit häktad i Växjö sedan den 21 mars tidigare i år. Han har tidigare varit anställd på en skola i Ljungby kommun och döms också för att ha filmat sju barn i ett duschutrymme på en skola i Ljungby i mars i år.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Sexbrott mot barn i Ljungby

Mer i ämnet