Tingsrätten i Kalmar Foto: SVT

Kvinna misstänkt för barnadråp har släppts

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna i 30-årsåldern som suttit häktad misstänkt för att dödat sitt spädbarn släpptes på onsdagsmorgonen på fri fot.

Kvinnan häktades för en vecka sedan skäligen misstänkt för barnadråp, vilket är den lägre misstankegraden. Hon häktades mot sitt nekande.

Under veckan som gått har den utredning som gjorts, inte visat något som gjort att kvinnan skulle kunna omhäktas under onsdagen.

– För att begära kvinnan häktad på sannolika skäl måste misstankarna mot henne stärkas och det har utredningen i det här skedet inte kunnat visa, säger Jeanette Boye, kammaråklagare.

Maken släpptes under förra veckan

Kvinnan har tillsammans med sin make varit misstänkt för att ha dödat sitt nyfödda barn under en taxiresa mellan Kristianstad och Kalmar.

Chefläkaren på länssjukhuset i Kalmar bekräftar för TT att det handlar om en transport mellan två sjukhus.

Av sekretesskäl kan hon inte gå in på varför barnet behövde föras till ett annat sjukhus.

– Ambulanserna behöver vi för att transportera sjuka. Det fanns ingen medicinsk anledning att använda ambulans, så därför använde man taxi, säger chefläkare Gunhild Nordesjö Haglund.

Mannen släpptes på fri fot redan under förra veckan. Han är inte längre misstänkt för brott.

Brottsmisstankarna mot kvinnan finns dock kvar och polisutredningen fortsätter, enligt åklagaren.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.