En man saknas efter misstänkt drunkningsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Klockan 17.19 larmades SOS Alarm om en misstänkt drunkning i trakten av Lerboholm utanför Gamleby i Västerviks kommun. Trots sökinsatser under kvällen saknas mannen fortfarande.

Enligt vittnesuppgifter till polisen var mannen ute och fiskade i en båt och ska ha fallit överbord.

– Inringaren såg en person i vattnet intill en roddbåt och sen ska personen ha försvunnit i vattnet. Det är oroväckande att vi ännu inte hittat personen sen vi blev larmade för en timme sedan, säger Jakob Dahlquist, räddningschef i beredskap vid Västerviks räddningstjänst under torsdagskvällen.

Överlämnat till polis

Räddningstjänst, ambulans och kustbevakning var på plats fram till 20.00 men har nu lämnat över ärendet till polisen för vidare eftersök.

– Livräddningsskedet är tyvärr avslutat eftersom vi inte kan hitta någon vid liv. Polisen tar över nu och troligtvis fortsätter de imorgon när det är ljust igen. Det är jättetragiskt, säger Jakob Dahlquist, räddningschef i beredskap.

Mannen i 65-årsåldern är fortfarande försvunnen under fredagsmorgonen och en ny sökinsats förbereds.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.