Linus Andersson alias Zaitros lever på sitt spelande. Foto: Privat

Proffsspelaren: ”Kevin har en framtid inom spelvärlden”

Uppdaterad
Publicerad

Linus Andersson har spelat Fortnite med Kevin (Dulle) flera gånger online. Enligt honom går 6-åringen från Växjö en ljus framtid till mötes i spelvärlden.

Skall man bli riktigt bra så gäller det att hålla igång fysiken, enligt Linus Andersson, alias Zaitros, som försörjer sig på sitt spelande via stream och sin Youtube-kanal. Man måste hålla sig pigg, positiv och alert när man väl spelar.

”Måste hålla igång fysiken”

– Förr trodde folk att det var en massa tjocka personer som satt nere i en källare med en påse chips och drack en massa läsk medan dom spelade. Men det går inte om man vill bli proffs. Då måste man hålla igång fysiken, reflexerna och träna till exempel på gym, säger Linus Andersson

Om Kevin skall bli proffs så gäller det att lägga ner mycket tid. Eftersom det hela tiden kommer nya vapen och nya ”tricks” man måste lära sig att behärska bra i spelet.

Föräldrarna inte så glada

Linus Andersson berättar att han ibland kan spela upp till 12 timmar om dagen.

– I början var mina föräldrar jättenegativa och ville att jag skulle gå klart skolan. Men nu när dem inser att det faktiskt finns hundratusentals spelare som livnär sig på det här så stöttar dom mig.

Spelet Fortnites popularitet tror Linus Anderson beror på att konceptet är unikt. Det är färgglatt, barnvänligt, innehåller inga blodiga scener och är framför allt gratis.

Tror på 6-åringen

Linus Andersson har ofta spelat ihop med Kevin på nätet och tror att 6-åringen från Växjö har potential att bli riktigt bra.

– Ju tidigare man börjar desto bättre. Kevin lär sig snabbt och kan redan saker som väldigt många inte kan. Han är mycket bra på att bygga till exempel (i Fortnite bygger man sina egna skydd). Han lär sig väldigt snabbt och jag tror han har en bra framtid inom spelvärlden, säger Linus Andersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.