Sjukvårdsminister Annika Strandhäll (S) och e-hälsomyndighetens chef Janna Valik klipper bandet Foto: SVT

E-hälsomyndighetens nya lokaler invigda i Kalmar

Publicerad

Arbetet har redan varit igång ett tag, men under onsdagen inviges e-hälsomyndighetens nya lokaler i Kalmar.

– Det känns jättekul och oerhört spännande att vi äntligen kommit så långt att vi kan inviga lokalerna officiellt, säger Peter Alvinsson, chef för avdelningen e-hälsotjänster.

Den 14 juni 2016 meddelade regeringen att E-hälsomyndigheten flyttas från Stockholm till Kalmar.

E-hälsomyndigheten

– Omlokaliseringen är ett led i arbetet för att öka den statliga närvaron i hela landet. Människor, orter och hela bygder ska inte överges av staten, sa statsminister Stefan Löfven när flytten presenterades.

”Ska bli bäst i världen”

Etableringen av e-hälsomyndigheten i Kalmar inleddes hösten 2016. I dag jobbar 132 personer på myndigheten, drygt tjugo ska börja och personal till ytterligare 15 tjänster ska rekryteras.

– Sverige ska bli bäst i världen på e-hälsa och att använda digitaliseringens kraft i vård och omsorg till 2025. I det arbetet spelar myndigheten i Kalmar en avgörande roll, sa socialminister Annika Strandhäll (S), när hon invigde lokalerna på onsdagen.

– Det känns bra att vi lyckats så här bra med etableringen. Vi har blivit väl omhändertagna här i Kalmar. Jag tror det betyder mycket för en region när en myndighet etablerar sig, säger Peter Alvinsson.

Peter Alvinsson Foto: SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

E-hälsomyndigheten

Mer i ämnet