Foto: Jessica Gow/TT

150 nya jobb när myndighet kommer till Kalmar

Uppdaterad
Publicerad

När E-hälsomyndigheten flyttar till Kalmar öppnar det upp för 150 nya jobb. Men kraven på kompentens är höga.

Man söker personer med kvalificerade kunskaper om läkemedel och IT-system och helst sex till sju års erfarenhet rapporterar Barometern.

– Vår stora utmaning är att hitta de stora volymer av medarbetare som det handlar om.Vi har stora behov av farmaceuter med systemkunskaper, IT-specialister och Java-utvecklare, säger E-hälsomyndighetens generaldirektör Torsten Håkansta till tidningen.

E-hälsomyndigheten

Letar rätt kompetenser

När nu myndigheten flyttar nästan hela verksamheten till Kalmar så ser man över vilka kompetensen det finns att anlita i regionen.

– Så snart vi vet hur många tjänster det handlar om ska vi gå ut med stora kampanjer i lokalmedia bland annat. Linkedin är en annan bra kanal. Vi måste gå ut brett i hela regionen.

När civilminister i Ardalan Shekarabi i somras meddelade att regeringen tänkte flytta e-hälsomyndigheten var det på tal om att flytta 100 tjänster. Nu ser det alltså ut att bli 50 till. Hur många som följer med från Stockholm är inte klart ännu.

– Det vet vi inte förrän de arbetsrättsliga förhandlingarna här på myndigheten är slutförda framåt slutet av oktober. När de är klara får de anställda ett flytterbjudande att ta ställning till, säger Torsten Håkansta till Barometern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

E-hälsomyndigheten

Mer i ämnet