Eddie Englid från Kalmar tävlar i drill och tog just hem ett guld i världscupen. Till höger tillsammans med tävlingspartnern Hanna Persson från Helsingborg. Foto: SVT/Privat

Eddie från Kalmar tog guld i världscupen i drill

Publicerad

19-årige Eddie Englid från Kalmar GF är enda seniorkillen i Sverige som tävlar i sporten drill. Han har just avslutat årets tävlingssäsong genom att ta hem ett guld i världscupen. Det efter att ha vunnit i duett i Limoges i Frankrike tillsammans med Hanna Persson från Helsingborg. Något han inte hade förväntat sig. 

– Vi har tränat hårt ihop. Men det kom lite som en chock. Inte skulle väl vi vinna! Men det är klart att jag uppskattar det här, säger Eddie Englid.

För Eddie som är uppväxt i Läckeby strax norr om Kalmar är det ovant att tävla mot andra killar eftersom han är den enda i Sverige som tävlar i seniorklass. Och visst har han fått en del kommentarer i skolkorridorerna kring sporten som av många anses som en ”tjejsport”.

– Visst har jag fått kommentarer. Men för min del har det ändå varit mest positivt. De flesta killarna i min omgivning har ändå varit intresserade och velat prova och tyckt det sett roligt ut. När jag kommit till skolan har jag stått i centrum när jag tagit med mig drillstaven.

Varför är det så ovanligt med killar som drillar?

– Det kan ses som en feminin sport. Det handlar om mjuk rörelser och glittriga kläder. Utomlands när jag tävlar är det lika många killar. I Sverige känner jag inte till någon annan seniorkille som tävlar.

Hur tänker du om framtiden?

– Det här är ingen sport man kan leva på men jag vill gärna fortsätta länge till för att bli tränare och försöka få fler att att prova på drill.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer