Kustbevakningen arbetar med att fånga upp den olja som läckt efter att Makassar Highway slitit sig från grund. Försvarsmakten stöttar räddningstjänsten med saneringen längs stränderna. Foto: Peter Atterfjäll

Efter grundstötningen i somras: Kustbevakningen ser över bemanningen i semestertider

Uppdaterad
Publicerad

Kustbevakningen ska se över sin bemanning i semestertider för att bättre kunna hantera större olyckor. Det är en konsekvens av lastfartyget Makassar Highways grundstötning utanför Loftahammar i somras.

Kustbevakningen arbetade under två veckor med att förstärka resurserna på plats, det uppger P4 Kalmar. Ett arbete som var krävande för personalen. Ombord på fartyget fanns 400 000 liter olja som man befarade skulle läcka ut i havet.

Efter en utvärdering som gjorts kommer Kustbevakningen se över hur beredskapen ska se ut under kommande semestrar. Man ska även se över hur man kan öka bemanningen ombord på fartygen på ett smidigare sätt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Grundstötningen Västervik

Mer i ämnet