Foto: TT

Fågelklubben slipper nedläggning – besked idag

Uppdaterad
Publicerad

Oskarshamns fågelklubb slipper nedläggningen som hotade efter ett redovisningsfel. Jordbruksverket ändrar sitt beslut och kommer att betala ut bidraget.

På grund av ett fel i papperen fick inte Oskarshamns fågelklubb ut de pengar som de hade blivit lovade av Jordbruksverket, som skulle gå till att betala snickaren som reparerat taket på två av klubbens byggnader. Den stora summan som klubben blev skyldig kunde ha inneburit slutet för klubben.

– Det var bedrövelse, med tanke på att vi har jobbat så länge, tusentals ideella timmar, och alla jobb som vi har planerat, säger Jan Brenander, ordförande i Oskarshamns fågelklubb.

Klubben startade en insamling med hjälp av Kristdala samhällsförening, som samlade in omkring 10 000 kronor, men det var inte i närheten av beloppet som skulle betalas. Men idag kom vändningen.

Vändningen

– Den första reaktionen var – är det nån som driver med mig? Jag kollade till och med upp vem det var som ringde efter samtalet, säger Jan Brenander.

Jordbruksverket hade trots felet bestämt sig för att betala det saknade beloppet, och klubben var därmed räddad. Vad som ska hända med pengarna som insamlats ska diskuteras.

– Det var ett glädjens besked vi fick idag, säger Jan Brenander.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.