Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Matz Eklund står vid sjön Möckeln där en förmodad kvinnokropp hittades för två veckor sedan. Foto: SVT

Efter nya fynd – sista dykningarna efter Agneta innan isen lägger sig

Uppdaterad
Publicerad

För två veckor sedan hittade en dykare vad han uppfattade som en kvinnokropp i sjön Möckeln i Vimmerby. Mycket pekar på att det är den försvunna Agneta. Under helgen kommer de kanske sista dykningarna att genomföras, om vädret tillåter.

– Eftersom vi nu vet till 99,9 procent att det ligger en kvinnokropp i den här sjön, så måste vi helt enkelt hitta vad det är. Förmodligen är det Agneta, men vi måste ha upp någonting som konkret talar om för mig att det är hon, säger Matz Eklund, Agnetas man.

Agneta har varit försvunnen sedan juni i år, men kylan, snön och isen försvårar sökandet i sjön. Men Matz vill inte ge upp.

Försvunna Agneta

– Så länge det inte blir is över hela sjön kan vi köra med båtar, och dykarna kan fortfarande dyka. Vi håller på tills det inte går längre, säger Matz Eklund.

Se mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunna Agneta

Mer i ämnet