En person befann sig i garaget när taket föll in. Foto: Anne Torvinen/SVT

Efter raset – inflyttning som planerat

Uppdaterad
Publicerad

Inflyttning i husen som ligger närmast det kollapsade nybyggda garagetaket kommer att ske som planerat den 1 februari.

Tidigare har HSB, som är beställare av de nybyggda fastigheterna, sagt att det fanns risk för att inflyttningen skulle få skjutas upp.

Nu skriver HSB Sydost i ett pressmeddelande att återställningsarbetet kommer att påbörjats den 15 december efter raset på innergården. Vad som orsakade rast är ännu oklart, men en teknisk utredning pågår på uppdrag av huvudentreprenören Peab.

Innergård kollapsade i Växjö

– De uppgifter vi fått från Peab är att fastigheterna på HSB brf Stinsen är helt säkra att bo i och därför ser vi ingen anledning till att skjuta på inflyttningen, berättar Jörgen Abrahamsson vd HSB Sydost.

Innegården kollapsade

Det nybyggda garaget på Södra Järnvägsgatan i centrala Växjö rasade på förmiddagen den 6:e december. Innegården gav vika och rasade ner i garaget.

Nellie Ohlsson som bor i huset som vetter mot innegården blev vittne till raset. Hon trodde att det var ett bombattentat.

Ingen person kom till skada vid olyckan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Innergård kollapsade i Växjö

Mer i ämnet