DFF:s Emilia Hjertberg har ett förflutet i IFK Kalmar. Foto: Ida Andersson SVT

Emilia känner båda lagen i Smålandsderbyt väl

Uppdaterad
Publicerad

Emilia Hjertberg är mittback i Växjö DFF men har ett förflutet i IFK Kalmar. Och för henne är morgondagens Smålandsderby extra nervöst.

– Det känns väldigt nervigt, man vill ju bevisa hur långt man har kommit själv sedan man gick därifrån, säger Emilia Hjertberg när SVT Nyheter Småland träffar henne på Myresjöhus Arena dagen innan match.

Emilia, som är 21 år, är uppvuxen i Växjö men flyttade till Kalmar för att gå fotbollsgymnasiet och blev sedan kvar i Kalmar några år och spelade då med IFK Kalmar. Hon tror att hon kommer att ha stor nytta av sin tid i Kalmar.

Samma spelare

– De har i princip samma spelare som när jag var där, så jag vet ju vilka kvaliteter de flesta spelarna har så jag kommer att försöka att dra nytta av det, säger Emilia som tror att Växjö DFF kommer att pressa Kalmar hårt och ge deras försvar en rejäl match.

Då kommer du inte att ha så mycket att göra i er backlinje i morgon?

– Förhoppningsvis inte, vi får se hur det blir men vi hoppas på så lite jobb som möjligt, säger Emilia med ett skratt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.