Foto: SVT arkiv/Laila Krantz SVT Design

Skolchef efter att bortförda barnen hittats: ”Lättnaden är stor”

Uppdaterad
Publicerad

Emmaboda kommun ska göra en analys av hanteringen av ärendet med de bortförda barnen. Men under fredagen var lättnad den dominerande känslan, säger skolchef Lennart Werner.

– Det känns extra bra att de är hittade nu innan helgen så att barnen inte har med sig det över veckoslutet, säger Lennart Werner till SVT Nyheter Småland.

Han berättar att det varit en tryckt stämning på skolan sedan barnen fördes bort, men att psykolog, kurator och rektor på skolan i Johansfors hela tiden funnits tillgänliga för barnen.

Barn bortförda från Emmaboda

”Har visat på stor empati”

– Barnen och personalen har visat på stor empati och har haft många kluriga förslag och idéer kring hur polisen skulle göra för att hitta barnen, säger Lennart Werner.

Kände ni till hotbilden mot barnen?

– Skolan har haft en löpande dialog med vårdnadshavarna och man kände till familjesituationen och bakgrunden.

Ska göra analys

Mer än så vill Lennart Werner inte säga om hur kommunen hanterat händelsen, eftersom det nu ska göra en analys av hur de hanterat den här situationen.

– Det kan handla om till exempel hur vi har hanterat er i media och att det har varit en och samma bild av som förmedlats, säger Lennart Werner.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Barn bortförda från Emmaboda

Mer i ämnet