Sedan april har det brunnit ovanligt ofta i Högsby och Mönsterås kommun. Flest gånger i trakterna kring Ruda, Långemåla och Fliseryd. Foto: Niclas Wimmerberg

55-åring häktas – misstänks för 27 anlagda bränder

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-årsåldern häktades under torsdagen misstänkt för seriebränderna i Högsby och Mönsterås kommuner i Kalmar län. Han bestrider själv alla anklagelser.

Mannen anhölls under måndagen, misstänkt för att ha anlagt brand i 27 fall under maj månad till juli detta året, uppger polisen.

– Omfattande utredningsarbete har gjort att vi har kunnat frihetsberöva honom. Han är i nuläget bara misstänkt och ett stort utredningsarbete väntar, säger polisens presstalesperson Robert Loeffel.

Bränderna i Högsby

Brottsrubriceringen är mordbrand och åklagaren begärde under torsdagen mannen häktad.

Häktningsförhandlingen under torsdagen hölls bakom stängda dörrar

Bestrider alla anklagelser

Den misstänkte mannen kom till häktningsförhandlingen iklädd grå t-shirt blåa jeans. Hans advokat sade när häktningsförhandlingarna började att 55-åringen bestrider alla anklagelser.

Åklagaren ville se honom häktad då det finns risk att mannen undanröjer bevis och försvårar utredningen. Åklagaren ser också en risk för fortsatt brottslighet om mannen försätts på fri fot.

Chefsrådmannen Henrik Elfving gick på åklagarens linje, åtal ska vara väckt senast 26 september

SVT Nyheter Smålands reporter berättar om bakgrunden:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bränderna i Högsby

Mer i ämnet