Skjutningen på torsdagskvällen inträffade på Arenastaden med många barn och unga i området. Foto: Carl Carlert

En person anhållen misstänkt för inblandning i skjutningen vid arenastaden i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

En person greps och anhölls under torsdagseftermiddagen skäligen misstänkt för medhjälp till mordförsök efter skjutningen vid arenastaden i Växjö i augusti.

Enligt Smålandsposten är det en man som är mellan 20 och 25 år och tidigare känd av polisen. Mannen är nu anhållen och misstanken är av den lägre misstankegraden.

– Det är ett intensivt utredningsarbete som lett vidare och vi har genomfört husrannsakan under torsdagen, viss bevisning har säkrats, säger åklagare Tommy Sköld till Smålandsposten.

Växjö

Mannen förnekar brott.

Pågående matcher

Det var den 24 augusti som skottlossning inträffade i Arenastaden i Växjö, en man i 20-årsåldern fördes till sjukhus med livshotande skador. När skottlossningen skedde pågick träningar och matcher i området och det var hockeytränande tjejer som upptäckte den skjutne mannen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Växjö

Mer i ämnet