En person omkom i bilolycka på väg 23 vid Åseda

Uppdaterad
Publicerad

En person omkom i samband med en singelolycka på väg 23 i höjd med sjön Juven öster om Åseda i Uppvidinge kommun vid lunchtid på tisdagen.

Enligt polisen ska en skåpbil ha vält och en person hamnat under den. En 55-årig man fördes med ambulans till sjukhus, men hans liv gick inte att rädda.

– Vi får in det som att det är en skåpbil som har vält, och nu kan vi konstatera att en person har avlidit efter olyckan, säger polisens presstalesperson Filip Annas till TT.

Mannens anhöriga är underrättade.

Mycket halt i området

Under tisdagen inträffade ett flertal trafikolyckor, framför allt i Kronobergs län. Vid Nottebäck krockade två personbilar. Båda förare fördes med ambulans till sjukhus.

Söder om Moheda körde en personbil av vägen och i närheten av Lenhovda välte en lastbil med släp. Det finns enligt polisen inga uppgifter om skadeläget för de inblandade i dessa olyckor.

Enligt polisen var det mycket halt i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.