Efter att SMHI varnat för stora snömängder står sex bandvagnar utplacerade över hela länet. Foto: Arkivbild Nisse Schmidt/TT

Eon tar hjälp av helikopter och bandvagnar efter strömavbrottet i Kalmar län

Publicerad

Under helgen har tusentals blivit strömlösa i Kalmar län efter det kraftiga snöfallet. Under måndagsmorgonen var det forfarande runt 360 personer utan ström och nu skickar Eon dit 55 montörer som ska lösa problemet.

Det har fallit 45-50 cm snö, vilket är anledningen till att stora problem uppstått i framförallt Oskarshamns och Västerviks kommun.

Under måndagsmorgonen har vissa varit utan ström i två dygn och därför skickar Eon ut montörer som ska röja bort snön med hjälp av sex bandvagnar och en helikopter.

– Om vädret tillåter kommer vi använda helikoptern för att såga loss träd bland annat, säger Björn Persson på Eons presstjänst.

”Ladda mobilen i bilen eller hos en granne”

Utöver det är även reservelverk utsatta på strategiska platser i området. Eon uppmanar alla drabbade att fortsätta hålla kontakten med grannar och att hålla mobiltelefoner laddade.

– Det kan vara farligt att vara okontaktbar, därför får man hitta lösningar och ladda mobilen i bilen eller hos en granne, säger Björn Persson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.