Barnmorskor som arbetar vid Centrallasarettet i Växjö Foto: SVT

Ersättning till sjukvårdspersonal som fick semester återkallad

Uppdaterad
Publicerad

Den vårdpersonal på kvinnokliniken som fick sin semester återkallad sommaren 2017 får nu ersättning. Det har Region Kronoberg och Vårdförbundet kommit överens om. Återkallandet skedde inte på ett riktigt sätt.

– Återkallandet av semester skedde i en situation där kliniken inte kunde säkerställa verksamhetens bedrivande och klara patientsäkerheten, säger hälso- och sjukvårdsdirektör Per-Henrik Nilsson via ett pressmeddelande.

Bristen på barnmorskor under sommaren 2017 är något som SVT Nyheter Småland rapporterat om vid flera tillfällen. Detta ledde till att Region Kronoberg återkallade redan beviljade semestrar för ett antal medarbetare på kvinnokliniken.

Nu har Vårdförbundet och regionen nått en överenskommelse där de berörda får en ersättning på totalt 360 000 kronor. Hur många medarbetare det rör sig om är dock oklart.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Krisen på BB i Växjö

Mer i ämnet