Kristina Johansson och Gunnel Höglander var med som stöd till familjen Park under dagens möte med Migrationsverket. Foto: SVT

Familjen stöttades av vänner under samtal med Migrationsverket

Publicerad

Gunnel och Kristina hör till de många som engagerat sig för familjen. De har funnits med ända från 2008 när paret kom från Nordkorea till Fågelfors.

Gunnel håller tätskrivna papper i handen medan hon väntar på att familjen ska kallas in till samtalet. Där har hon noterat viktiga uppgifter, som inte ska glömmas bort. Uppgifter som hon menar, visar på att Sydkorea inte tar emot familjen om man inte frivilligt vill flytta dit.

– Migrationsverket lyssnar inte på det, utan vill skicka familjen Park till Sydkorea i alla fall, säger Gunnel.

Kristina Johansson leker med de tre barnen, som får tillbringa en dag av påsklovet på Migrationsverket i Kalmar.

– Jag vill kunna ställa upp om de inte orkar vara med på återvändandesamtalet.

Nya vänner engagerar sig

Familjen Parks vänkrets är stor och det kommer hela tiden nya vänner. Exemplen är många:

– En 88-årig kvinna i Oskarshamn som inte kände familjen tidigare hade letat reda på deras adress och skrivit till familjen. Hon hade blivit så berörd av deras öde. Hon skickade med en slant också.

Vad kommer att hända nu?

– Det är faktiskt det femte eller sjätte återvändandesamtalet, säger Gunnel. Ett efter varje avslag för familjens medlemmar. Jag vet inte vad jag ska tro.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

nordkoreafamilj

Mer i ämnet