Foto: TT

Fartsyndare ska avslöjas genom märkta bilar

Uppdaterad
Publicerad

Vid ett flertal tillfällen har Älmhults kommun fått in klagomål om att kommunens bilar kör alldeles för fort, så nu tar kommunen till en lite annorlunda åtgärd.

Alla bilar inom äldreomsorgen ska nu märkas med en väl synlig siffra i bakrutan. Kommunen hoppas att det ska leda till att allmänheten lätt ska kunna informera kommunen om exakt vilken bil som körde för fort, det skriver Smålandsposten.

– Far bilen förbi är det enklare att uppfatta den siffran än ett helt registreringsnummer, säger Gun Bylund, äldreomsorgschef till tidningen.

Ännu har det inte kommit några reaktioner från de anställda och Gun Bylund tror inte att åtgärden kommer att uppfattas som ett obehagligt övervakningssystem.

– Det tror jag inte. Däremot kan det kanske istället visa att det inte är äldreomsorgens bilar som kör för fort, utan att det är någon annan del av kommunen, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.