Femte person har häktats efter knivbråket i Ljungby

Publicerad

Efter knivdådet mot två 18-åringar på Sunnerbogymnasiet sitter fyra personer häktade. Nu har en femte person häktats skriver tidningen Smålänningen.

Efter en knivattack mot två 18-åringar på Sunnerbogymnasiet i Ljungby under en brännbollsturnering i juni häktades fyra personer. Smålänningen skriver på tisdagen att ytterligare en ungdom som ursprungligen var skäligen misstänkt vid knivattacken men som släpptes, häktades i torsdags av Växjö tingsrätt. Personen är misstänkt för försök till dråp. Enligt polisen fick 18-åringarna allvarliga skador och en av dem fick opereras. 

Nu fem häktade 

Hundratals ungdomar var på platsen när knivattacken ägde rum och därför fanns det flera vittnen till händelsen. Polisen har redan fått in en film från händelsen men söker fler vittnesiakttagelser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivbråket i Ljungby

Mer i ämnet