Knivskärningen ägde rum i samband med en brännbollsturnering i början av sommaren. Foto: SVT

Rättegång om knivslagsmål i Ljungby återupptagen

Uppdaterad
Publicerad

Rättegången avbröts i tisdags, efter bara några timmars förhandlingar, sedan en av de fem åtalades advokat, Lars Brandel, utpekats som jävig.

Bakgrunden till det jävet är att advokat Lars Brandel i ett helt annat mål, försvarat den huvudmisstänkte men att han i det här målet företräder en åtalad som lägger skulden på just den huvudmisstänkte.

– Det fanns motstridiga intressen. Brandel skyller på den medåtalade som han tidigare försvarat. Den misstänkte känner ett sådant obehag av detta att det påverkade hans vilja att svara på frågor, förklarade åklagaren Jonny Philipsson för SVT Nyheter i onsdags.

Lars Brandel har nu ersatts av advokat Johan Bäckström.  Rättegången är beräknad att pågå i sex dagar.

Knivbråk

Det var i början av juni som ett kompisgäng gemensamt gick för att titta på en brännbollsturnering i Ljungby. Kvällen slutade med bråk och att två 18-åringar knivskadades svårt. Nu är fem män åtalade för försök till dråp och den stora frågan är vem som höll i kniven.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Knivbråket i Ljungby

Mer i ämnet