Foto: TT

Femton AF-kontor föreslås stänga i Kalmar och Kronoberg

Uppdaterad
Publicerad

Arbetsförmedlingen kan komma att stänga betydligt fler kontor än vad som tidigare sagts. I Kalmar och Kronobergs län föreslås endast kontoren i Västervik, Kalmar och Växjö finnas kvar enligt interna listor som SVT tagit del av.

I dag har Arbetsförmedlingen 242 kontor över hela landet. För några veckor sedan kom beskedet att man ska lägga ned omkring 130 av dessa. Men fackliga företrädare slår nu larm om att nedskärningarna kan bli uppemot 180 kontor, något Dagens Industri var först att rapportera om.

Tillbakavisar uppgifterna

Men Arbetsförmedlingens presschef Patrik Svensson tillbakavisar i en kommentar att detta skulle vara slutsumman och att nedläggningarna därmed skulle vara mer än vad som tidigare sagts. ”Det stämmer inte. Beslutet är att cirka 130 lokala kontor ska avvecklas, utifrån budgetläge och framtida behov”, skriver han i ett mejl till SVT.

Bland de kontor som föreslås stänga finns bland annat Tingsryd, Uppvidinge, Oskarshamn och Emmaboda.

Kontor som föreslås stänga i Kalmar och Kronobergs län

Alvesta

Lessebo

Ljungby

Markaryd

Tingsryd

Uppvidinge

Älmhult

Borgholm

Emmaboda

Färjestaden

Hultsfred

Mönsterås

Nybro

Oskarshamn

Vimmerby

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.