Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En fest urartade på Capellagården. Foto: Arkiv

Fest på Ölandsskola urartade – droger användes

Uppdaterad
Publicerad

En fest på Capellagården på Öland urartade och studerande tog droger. Det är oklart hur många studerande det handlar om, men skolan har vidtagit åtgärder.

Det var under natten till söndagen den 29 januari som en fest på Capellagården på Öland ska ha urartat, enligt tips till SVT Småland. Enligt tipset ska studenter som går på skolan ha lagt upp kokainlinor på ett bord, som de därefter ska ha snortat upp.

– Jag tog tag i det direkt, jag fick veta det från några studerande och de har skrivit på en policy och det är olagligt, så det är ingenting konstigt med det, säger Camilla Pontén, rektor på Capellagården.

Camilla Pontén säger att hon anmält händelsen hos polisen.

Ville testa för droger

– Jag ringde polisen och så var tanken att man skulle testa sig, så att vi också kunde utesluta folk som inte hade rört narkotikan, det vet inte jag hur många det var. Det har inte framkommit. Men det var många på festen.

Det visade sig inte vara så enkelt att testa studenterna på droger eftersom det är ett så stort antal det handlade om.

– Jag försökte ta reda på i förväg vilka som kunde ta emot och då förstod jag det som att vårdcentralen skulle göra det, men sen när några studerande ringde så sa de att det inte gick.

Svårt att agera i efterhand

Enligt kommunpolisen på Öland finns det inte så mycket polisen kan göra när händelser som denna rapporteras in i efterhand.

– Men om vi får reda på det när det är aktuellt så skickar vi en resurs om vi har någon. Man kan självklart lämna tips, men sedan får de hantera det i sin policy och beroende på vad de står för, säger Sofia Eriksson, kommunpolis på Öland.

Se när rektorn pratar med om händelsen i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.