Drönarbilder av byn Tjureda utanför Växjö är med i en amerikansk anti-Trumpvideo som ska porträttera Amerika. Foto: The Lincoln project

Här blir Tjureda ”beautiful America” i amerikansk anti-Trump-video

Uppdaterad
Publicerad

Bilder på byn Tjureda utanför Växjö publicerades nyligen av den amerikanska och republikanska anti-Trump-organisationen ”The Lincoln project” i en video på Youtube, något som Smålandsposten var först med att rapportera om.

Videon publicerades den 2 november och uppmanar amerikanska medborgare att rösta i det stundande presidentvalet.

Videon ”America the beautiful”, direkt översatt till ”Amerika den vackra”, visar amerikansk natur och ikoniska byggnader. Bland annat Mount Rushmore, byggnaden Space Needle i Seattle, Gateway Arch i St. Louis och Frihetsgudinnan.

– Med glimten i ögat ser vi på filmen och tänker att kanske är det någon i the Lincoln project som härstammar från Tjureda och vill skicka en hälsning till oss. Man vet aldrig, säger Ida Gunnarsson Blom, komminister i Söraby församling och präst i Tjureda kyrka.

Bild från filmdatabas

Filmen över Tjureda finns att köpa i en filmdatabas och kan sedan användas fritt av köparen. SVT Nyheter Småland har sökt organisationen The Lincoln projekt för en kommentar men utan resultat.

Spela klippet och se bilderna på byn Tjureda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.