Fler chaufförer ska lösa sopkrisen

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen kom Östra Smålands Kommunalteknikförbund samt Vimmerby Energi och Miljö överens med RenoNorden om extra resurser för att lösa sopkrisen som drabbar Vimmerby, Hultsfred och Högsby kommuner.

Under den senaste tiden har entreprenören RenoNorden haft problem med missade soptömningar i Vimmerby, Hultsfred och Högsby kommuner.

Nu lovar företaget sätta in extra resurser för att komma ikapp med de missade tömningarna. Detta innebär bland annat fler chaufförer.

– Vi vill göra allt för att göra situationen bättre för våra kunder, skriver RenoNordens vd Peter Ekholm i ett pressmeddelande.

En av åtgärderna blir löpande avstämningar mellan kommunerna och RenoNorden för att säkra att missade soptömningar hanteras på bästa sätt, står det i pressmeddelandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.