Foto: Jan-Eric Lundberg

Fler fadderfamiljer behövs i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

Ett 30-tal ensamkommande behöver flytta från asylboendet Örnen i Växjö och placeras på andra orter utanför kommunen. Nu går ideella krafter samman för att öka antalet faddrar så att ungdomarna ska slippa flytta ännu en gång.

I samband med att asylboendet Örnen i gamla Butapalats i Växjö stänger placeras nu ett 30-tal asylsökande ensamkommande på andra orter utanför kommunen.

För att ungdomarna ska slippa flytta ännu en gång hålls under torsdagskvällen ett informationsmöte för allmänheten i Equmeniakyrkan för att få fler att bland annat bli fadderfamiljer.

Ungdomarna saknar hjälp och stödnätverk i sina liv, och därför behövs alla resurser som kan finnas, säger Cicci Hagevi som är församlingsföreståndare i Equmeniakyrkan i Växjö.

– Kanske har man funderat på om man kan ha en ungdom hemma boende hos sig, kanske har man möjlighet att hjälpa till ekonomiskt eller att bli kontaktperson eller god man, säger hon.

Det är den ideella föreningen Goda krafter för ensamkommande unga i Växjö, där bland annat Equmeniakyrkan ingår, som anordnar mötet.

Under torsdagskvällen uppger Cissi Hagevi att ett 50-tal personer kom till träffen.

– Vi informerade om föreningen vi startat för att hjälpa ensamkommande och vad vi drömmer om att göra och vilka behov som finns, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.