Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör räddningsledaren Jerker Hultgren om branden i Misterhult. Foto: SVT

Flerfamiljshus brann i Misterhult

Uppdaterad
Publicerad

Fyra lägenheten har totaltförstörts i en brand i ett flerfamiljshus i Misterhult i Oskarshamns kommun. Polisen rubricerar händelsen som grov mordbrand men ingen är i nuläget misstänkt i ärendet.

Larmet kom strax innan klockan 06 på söndagsmorgonen. Då brann det fyra i lägenheter som ligger på våning två i huset och under ligger det en verkstad.

Vid halvåttatiden berättar Viktoria Björkman, ledningsoperatör på trygghet och larmcentralen, att det är ingen som är fysiskt skadad.

Det brinner i ett flerfamiljshus i Misterhult i Oskarshamns kommun. Räddningstjänsten rikstar in sig på att rädda delar av huset samt att se till så att branden inte sprider sig till en villa i närheten. Foto: Google earth, SVT Design

Försöker rädda verkstaden

Räddningstjänsten inriktade sig på att försöka rädda verkstaden som ligger på bottenplaner. Inledningsvis fanns risk för spridning till verkstaden samt till en villa som ligger nära byggnaden.

Fem enheter från räddningstjänsten försökte dämpa branden utifrån.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det brinner i ett flerfamiljshus i Misterhult i Oskarshamns kommun. Räddningstjänsten riktar in sig på att rädda delar av huset samt att se till så att branden inte sprider sig till en villa i närheten. Foto: Niclas Wimmerberg/SVT

Förhindra spridning

Vid tiotiden hade elden tagit sig genom taket och våningen med lägenheter var bortom räddning.

Strax före klockan 15 bedömdes branden vara i princip släcks. Då återstod endast en del glödbränder och räddningstjänsten började avveckla sina styrkor.

– Våning två är helt avbränd, säger Viktoria Björkman.

Misstänkt grov mordbrand

Det finns i nuläget inga uppgifter om hur branden startat.

Polisen utreder händelsen som en misstänkt grov mordbrand. En brottsplatsundersökning kommer att genomföras på brandplatsen när det är möjligt. Ingen är i nuläget misstänkt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.