Det brinner fortfarande vid polketten på Vintervägen i Växjö. Foto: Carl Carlert

Se bilderna från den kraftiga branden i Folkets park i Växjö

Uppdaterad
Publicerad

En våldsam brand rasade inatt vid polketten i Folkets park i Växjö. Runt 200 personer fick evakueras från det närliggande asylboendet Butapalats till det särskilda boendet Borgmästaren i närheten.

Larmet kom in vid 02.15 på onsdagsnatten.

– Det är polketten vid Folkets park som brinner. Det är en totalbrand så det är helt nedbrunnet, säger Birgitta Fast som är chef över förundersökningsledarna vid polisen i Växjö.

– Det brinner fortfarande men läget är under kontroll och det finns ingen risk att det sprider sig till byggnaderna runt omkring, säger Joakim Karlsson, räddningschef vid räddningstjänsten i Växjö.

Räddningstjänsten kommer låta träbyggnaden brinna ner till grunden och arbetet runt platsen räknas pågå under hela dagen.

Rubricerat som mordbrand

Enligt räddningstjänsten ska ingen ha kommit till skada i samband med branden.

Händelsen är rubricerad som mordbrand och polisen har beslutat att spärra av brottsplatsen för teknisk undersökning.

Enligt P4 Kronoberg användes de nedbrunna lokalerna av Växjö kommuns verksamhet Parketten.

Vad som orsakat branden är i nuläget oklart. Ännu finns ingen misstänkt gripen.

Dackebackens musikförskola som ligger i nära anslutning till branden kommer att hålla stängt i dag då rök misstänks ha kommit in i lokalerna.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.