Enligt Skatteverket har Växjöföretaget varit involverat i ett stort omfattande fusk med moms. Foto: AP, TT

Företag i Växjö måste betala över tio miljoner efter momsfusk

Uppdaterad
Publicerad

Ett Växjöföretag som handlat med elektronikkomponenter måste nu betala in moms på nio miljoner kronor och ett skattetillägg på 1,8 miljoner, rapporterar P4 Kronoberg. Enligt Skatteverket har företaget varit involverat i ett större momsbedrägeri.

I maj kunde SVT Nyheter berätta att Växjö tingsrätt dömt sju personer till långa fängelsestraff för flera fall av grova skattebrott och grovt näringspenningsbrott.

Domen beskrev en omfattande karusellhandel med mobiltelefoner och osanna fakturor. SVT:s granskning visade då att härvan totalt inkluderade över 100 företag och att det fanns koppling till grov organiserad brottslighet.

Växjöföretaget som nu måste betala in moms på nio miljoner fick i januari i år betala in drygt fem miljoner kronor i skattetillägg i ett annat beslut, enligt P4 Kronoberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.