Företag i Blomstermåla varslar halva personalstyrkan

Publicerad
Företaget BKtech Production i Blomstermåla varslar hälften av sina anställda.

Företaget arbetar med lösningar för hållbar energiproduktion åt industrin och orsaken till varslet är arbetsbrist till följd av att företaget ska renodla verksamheten.

– I enlighet med koncernens strategi kommer vi i framtiden fokusera helt på våra energianläggningar och andra energi- och miljörelaterade produkter, säger Jesper Svensson, VD.

För dialog med närliggande bolag

Upp till 25 personer varslas av de 50-talet personer som arbetar vid företagets anläggning i Blomstermåla. Varslet kommer drabba både tjänstemän och kollektivanställda. I ett pressmeddelande skriver företaget att man för dialog med närliggande lokala företag för att försöka hitta lösningar för de anställda.

– Vi kommer hantera varslet skyndsamt med respekt för berörda individer. Vi hoppas kunna komma med definitivt besked om eventuella lösningar för de anställda under varseltiden.

BKtech Production är ett av fyra dotterbolag inom Bktech Group. Inget av de övriga bolagen omfattas av varslet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer