Foto: Christine Olsson / TT

Företrädare för Växjö United FC åtalas för bokföringsbrott

Uppdaterad
Publicerad

Företrädare för Växjö United FC har inte bokfört sina affärshändelser enligt lag och åtalas nu av Ekobrottsmyndigheten i Malmö för bokföringsbrott och försvårande av skattekontroll.

Företrädaren åtalas för bokföringsbrott gällande Växjö United FC och företaget Bulk and Burn mens fitness AB med säte i Växjö.

I hetluften under flera år

I april 2019 stoppade Växjö kommun klubben från att träna och spela på kommunala fotbollsplaner på grund av obetalade fakturor.

I december 2019 slog Polis, Kronofogden och Skatteverket till företrädarens bostad i Växjö. Bakgrunden var misstankar om både matchfixning och människosmuggling.

Skattebrott

Mannen åtalas också för skattebrott efter att ha lämnat in oriktiga uppgifter till Skatteverket i sin inkomstdeklaration för åren 2017 och 2018.

I åtalet yrkas bland annat näringsförbud i fem år för företrädaren, företagsbot på 100 000 kronor och skattetillägg. Företrädaren förnekar brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.