Per-Gunnar Olsson, politisk vilde i Mörbylånga, var bortrest när någon skickade ett falskt brev i hans namn, där han bad om att få lämna sina politiska uppdrag. Foto: Natalia Johansson/Ölandsbladet

Falskt uppsägningsbrev • ”Kunde ha klubbats igenom”

Uppdaterad
Publicerad

Det kom ett brev till Mörbylånga kommun där den politiska vilden Per-Gunnar Olsson avsade sig sina uppdrag. Det var bara ett problem – brevet var förfalskat.

Det var under fredagen förra veckan som Per-Gunnar Olsson blev kontaktad av en journalist som begärt ut brevet. Journalisten frågade varför Per-Gunnar Olsson skulle avsluta sina politiska uppdrag.

– När han fick frågan från media om varför han skulle sluta, så var han inte medveten om det här brevet, säger Ann Willsund som är kommundirektör i Mörbylånga kommun.

Ann Willsund är kommundirektör i Mörbylånga kommun. Foto: SVT/Rikard Berglin

”Visste kanske att jag skulle åka bort”

Per-Gunnar Olsson befinner sig just nu på semester i Thailand. Han tror att brevskrivaren visste att han skulle vara frånvarande från kommunfullmäktigemötet där uppsägningen skulle avhandlas, och därmed inte få reda på något innan det var för sent.

– De visste kanske att jag skulle åka bort. Rimligtvis är det någon som vill komma åt mina platser i fullmäktige och kultur- och tillväxtnämnden, säger han.

Kommunen har nu infört nya regler där det krävs muntlig kontakt om en politiker vill avsäga sig sina uppdrag.

Det är oklart vem som författat det handskrivna brevet. Händelsen har polisanmälts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.