Det råder kaos på flera charterdestinationers flygplatser sedan researrangören Thomas Cook gått i konkurs. Berith Bojestig Peterson från Ljungby har fortfarande inte fått någon information om när det kan bli dags att åka hem. Foto: TT/Privat

Forfarande fast på Cypern: ”Vi vågar inte lämna hotellet”

Uppdaterad
Publicerad

Inga besked hade ännu på tisdagseftermiddagen lämnats till den grupp resenärer som skulle ha rest till Växjö med Ving igår.

Det var på tidigt på måndagsmorgonen som Berith Bojestig Peterson nåddes av nyheten att arrangören Thomas Cook gått i konkurs. Berith och hennes sällskap har under tisdagen kontaktat Ving men inte fått några besked om när de kan resa hem.

– Vi har bara fått veta att beträffande Växjö finns ännu inte någon information, skriver hon i ett sms till SVT Nyheter Småland på tisdagseftermiddagen.

Hon skriver också att hon inte vågar lämna hotellet av rädsla för att det ska bli snabba ryck ut till flygplatsen, men att det inte går någon nöd på henne.

– Vi ligger vid poolen och har fått behålla våra rum så på det viset är det bra.

Klockan 17.30 på tisdagen kontaktade Ving Berith Bojestig Peterson och meddelade att de inte hade något datum än när de kunde lämna Cypern.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.