Grönkullaskolan och Prästängsskolan i Alvesta. Foto: Clary Kroon

Oro för man i bil – förhöjd säkerhet vid skolor i Alvesta

Publicerad

Säkerheten kring Prästängsskolan och Grönkullaskolan har höjts sedan två barn i kommunen uppgett att en man hoppat ur en bil och sprungit efter dem i centrala Alvesta i går eftermiddag.

Polisen bekräftar att en polisanmälan gjorts och det handlar om barn i tioårsåldern.

– De har berättat att en man hoppat ur en bil och sprungit efter dem, en kvinna hjälpte dem till polisstationen, säger Ola Severinsson.

Enligt polisen finns det inga vuxna vittnen till händelsen. Polisen har ökat närvaron runt skolan och även skolorna har vidtagit åtgärder.

– Vi tar informationen på största allvar. Vid den här typen av händelser pratar vi med barnen, har ökad tillsyn på rasterna och är uppmärksamma, säger Carsten Wulf, förvaltningschef på kommunen.

Flera händelser under hösten

Under höstterminen har flera barn vittnat om en mörk bil som vistats i närheten av skolorna och en man som har ställt frågor till barn.

Svante Petersson arbetade som kommunpolis i Alvesta tidigare under hösten och kan bekräfta att det vid två tillfällen förekom incidenter med en mörk bil.

– Vi hade insatser och spaning. Men sedan upphörde observationerna, berättar han.

Även i förra veckan skedde en händelse i Alvesta där ett barn kände sig otryggt i kontakt med en vuxen.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer