Åtal dröjer för misstänkta vid knivskärningen i Ljungby

Publicerad

Åklagare Anna Karin von Schoultz kommer nu att begära förlängd häktningstid för två misstänkta personer som var inblandade vid knivskärningen i Ljungby i samband med en studentfest vid Sunnerbogymnasiet tidigare i somras.

– Anledningen är att vi väntar på analysbesked från Nationellt forensiskt centrum av olika material som samlats in under utredningens gång. Vi kommer dessutom komplettera en del förhör med sex personer som vi anser är viktiga i utredningen, säger Anna Karin von Schoultz.

Åklagaren hoppas nu att utredningen hinner bli klar om två veckor för att kunna väcka åtal.

Två unga män i 18-årsåldern skadades svårt i samband med en knivskärning på vinbrännbollen som anordnades den 10 juni av studenter på Sunnerbogymnasiet.

Tre släppta ur häktet

Sammanlagt fem personer har suttit häktade misstänkta för försök till dråp. Men endast två personer sitter nu häktade och pekas av åklagaren ut som huvudmän i utredningen.

Hundratals ungdomar var på platsen när knivattacken ägde rum och merparten av dem har förhörts av polisen. Polisen har sedan tidigare fått in ett mobilklipp från den aktuella händelsen, men var den exakt visar har polisen valt att inte kommentera.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Knivbråket i Ljungby

Mer i ämnet