Se kristina Kristina Thorvaldsson berätta om planerna för sjukhusområdet i klippet. Foto: Olof Peterson/SVT

Så kan nya sjukhusområdet i Växjö bli – se första bilderna

Publicerad

Under måndagen släpper Växjö kommun det första utkastet över hur det framtida sjukhusområdet i Räppe kan se ut. Förutom det åtta våningar höga sjukhuset finns parker, en järnvägsstation och ökat trafikbuller med i planen.

En detaljplan sätter gränserna för hur ett område får exploateras. Från och med i dag måndag skickas detaljplanen ut på samråd, vilket betyder att företag, myndigheter och allmänheten får komma med synpunkter.

– Det här kommer ha påverkan på Växjö stad som är unik. När vi flyttar en viktig regional målpunkt till ett nytt läge, säger Kristina Thorvaldsson, projektledare för stadsutvecklingen i Växjö.

Strandskyddet är upphävt

På kartan som SVT Småland har tagit del av, syns bland annat stora parker runt Räppegölen, ett stationsområde, översvämningsskydd och bullerskydd mot bebyggelsen. Strandskyddet är upphävt runt hela sjön.

Trafiken till och från sjukhuset är en sak som kan påverka de boende i området. I ett värsta scenario kan trafiken bli sex gånger så stor på Södra Räppevägen.

Nu kan alla kommentera förslaget på detaljplan Foto: Växjö kommun

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Nya sjukhuset i Växjö

Mer i ämnet