• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrifastighet i Söderbärke, Dalarnas län. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna. Läs mer

JAS 39 Gripen Foto: Johan Nilsson/TT

Försvarsmaktens stridsflyg drar in över Småland

Publicerad

I dag klockan 12 startar Försvarsmakten årets flygvapenövning FVÖ 18 i mellan- sydöstra Sverige, vilket kan märkas av i bland annat Västervik, Kalmar och Växjö.

Flygningen startar och landar från Uppsala, Såtenäs, Ronneby, Malmslätt, Visby, finska Åbo och estniska Ämari. Flygverksamhet kommer också att genomföras från bland annat Kalmar Öland Airport och Smaland Airport i Växjö.

Helikopterverksamhet kommer att pågå från bland annat Västervik och Uppsala.

Ökad fartygstrafik i kustbandet kan medföra svall, skriver Försvarsmakten på sin hemsida. Växjö kommun meddelar att övningen kan medföra buller i Växjö.

Flygvapenövningen ska öka de svenska luftstridskrafternas förmåga till nationellt försvar, och bygger på ett högkonfliktsscenario mot en högteknologisk motståndare. Övningen pågår fram till onsdag den 30 maj.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer