En stor del av sökinsatsen efter den försvunna 17-åringen har centrerats kring Lagaån i Ljungby, där man även kört med undervattensdrönare. Foto: SVT

Nya uppgifter om försvunnen 17-åring – polisen utreder människorov

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har startat en förundersökning om misstänkt människorov efter den 17-åriga pojkens försvinnande i Ljungby. Detta sedan nya uppgifter kommit in till polisen, som man nu vill utreda.

– Anledningen är att det inkommit en uppgift till polisen som gör att vi är nödgade att upprätta en anmälan om människorov, och när det inkommer en sådan uppgift så upprättas en anmälan och så tas beslut om man ska inleda förundersökning och det har man gjort i det här fallet, säger Roger Olsson, lokalpolisområdeschef i Ljungby till SVT.

I nuläget har man ingen misstänkt. Roger Olsson vill inte gå in på var uppgiften som föranlett beslutet att utreda människorov kommer i från.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

– Vi gör det här för att följa upp detta och utreda om det finns någon substans i den här uppgiften, säger han.

Varit försvunnen i snart fem dygn

17-åringen lämnade hastigt en fest natten mellan fredagen och lördagen, troligen barfota och utan jacka.

Sedan dess har han inte setts till och polis, försvaret och ett stort antal frivilliga har nu sökt efter honom i snart fem dygn utan att ha hittat några spår.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Försvunnen 17-åring i Ljungby

Mer i ämnet