Utbildning i fem dagar kan vara en bra start på en förändring, tycker Växjöfrisören Olivera Bobuiescu. Foto: SVT.

Växjöfrisör åker till Manila för att utbilda fattiga personer

Uppdaterad
Publicerad

Frisören Olivera Bobuiescu från Växjö reser till Filippinerna för att delta i välgörenhetsprojekt mot extrem fattigdom. Under fem dagar ska hon lära fattiga personer grunden i frisöryrket.

Hon vill inspirera andra frisörer i branschen att engagera sig i välgörenhetsarbete och åker därför till huvudstaden Manila i januari nästa år för att lära ut grunderna i hårklippning.

– Det är ett bra sätt för oss frisörer att hjälpa fattiga människor att förändra sina liv, säger hon.

Insamling till resan

Utbildningen är på fem dagar men hon tror att det kan ändå göra skillnad.

– Det finns en frisörskola där som deltagarna kan söka till efter denna korta kurs. De kunskaper jag lär ut kan öka chansen för dem att komma in och därmed skaffa sig en riktig frisörutbildning i framtiden, säger Oliver Bobuiescu.

Volontärsarbetet förmedlas av den icke vinstgivande organisationen Hair Aid. Volontärplatsen kostar 20 000 kronor och Olivera Bobuiescu gör nu en insamling till resan.

– Om vi får mer än 20 000 kronor finns inget som säger att vi inte tar med fler frisörer till Manila, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.