Foto: Niclas Wimmerberg

Fritidsledaren: ”Viktigt att inte peka finger”

Uppdaterad
Publicerad

Mats Gröhn var ordförande i Bergakommissionen som bildades efter att Berga centrum brann 2011. I dag arbetar han som fritidsledare på Funkabo fritidsgård och enligt honom är det viktigt att även nu motverka ryktesspridning.

– Jag tror att det här kommer att leva kvar ett tag och diskussionerna kommer att komma. Men jag tycker att det är viktigt att inte hålla på och peka finger och hålla på med ryktesspridning.

Viktigt att möta ungdomarnas oro

I stället vill Mats Gröhn se att man inväntar polisens utredning. Dessutom tycker han att det är viktigt att vuxenvärlden utifrån det försöker möta ungdomarnas oro och frågor så gott det går.

Branden i Berga centrum

– Jag hoppas att vi får en snabb resa så att den här läkningsprocessen får sätta igång igen. För nu mår människor bra och det här skapar otrygghet, säger han.

Orolig även för de potentiella gärningsmännen

Eftersom han själv tidigare haft mycket kontakt med de ungdomar som var inblandade i branden 2011, så vet han hur tufft de har haft det och hoppas därför att det denna gång  inte skett något liknande.

– Även om de gjorde bort sig, så får vi inte glömma bort att de var barn, och de har haft en tuff resa fram till nu, säger Mats Gröhn.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i Berga centrum

Mer i ämnet