Foto: SVT

Så såg det ut när Berga centrum brann 2011

Uppdaterad
Publicerad

Efter flera mindre bränder i Berga centrum hösten 2011 utbröt en storbrand i oktober. I branden totalförstördes stora delar av köpcentrat. I det rättliga efterspelet dömdes slutligen sju pojkar för grov mordbrand.

Branden i Berga centrum den 12 oktober 2011 fick förödande konsekvenser. En grupp ungdomar tände eld i en sopcontainer, branden spred sig och stora delar av Berga centrum totalförstördes. Tingsrätten dömde sju ungdomar, den yngsta född 1996, till ungdomsvård för skadegörelse, allmänfarlig vårdslöshet respektive anstiftan.

Domen överklagades till hovrätten som fastställde tingsrättens dom.

Ny brand 2016

2016 var det dags igen. Två ynglingar dömdes för att ha kastat ett brinnande föremål upp på taket i Berga centrum. Den här gången kunde elden släckas innan elden hann ta sig. Vid den efterföljande rättegången erkände en 19-åring och en 21-åring att de orsakat branden i avsikt att provocera vakterna som patrullerade området.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Kalmar

Mer i ämnet