Enhetschef Annelie Österberg: ”Aldrig ge upp. Tajta till – det är helt enkelt mer närvaro”. Foto: SVT.

Socialtjänsten punktmarkerar efter branden i Berga

Uppdaterad
Publicerad

Socialförvaltningen ökar närvaron i trakter kring Berga centrum efter den nya branden för att nå personer med bekymmer.

Annelie Österberg är enhetschef på socialförvaltningen och har jobbat med Berga i flera år. Hon vill inte att Berga ska få en dålig stämpel som bostadsort på grund av det som hänt:

– Det finns de som har bekymmer som bor där, men om någon har missbruksbekymmer så kommer ofta folk utifrån. Så att leta alla svaren i Berga? Nej!

Branden i Berga centrum

Väcker minnen av tidigare branden

Branden i Berga centrum för två månader sedan väckte otäcka minnen till liv från den stora branden hösten 2011. Stora delar av centrum totalförstördes och tio åtta killar dömdes.

Socialtjänsten har vetskap om personer i orten som har sociala problem och det är dem man vill nå i första hand.

Kommer ni att ändra ert arbetssätt nu när det har brunnit igen?

– Det vi har förändrat i samband med branden är att vi ser till att öka närvaron där. Sen får vi jobba väldigt mycket med individer där vi vet att det finns oro. Där ökar vi intensiteten.

– Men vi känner oss inte handfallna. Det är bara att jobba ihärdigt. Aldrig ge upp. Tajta till – det är helt enkelt mer närvaro.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i Berga centrum

Mer i ämnet