Foto: Helmuth Petersson

Misstänkt för Bergabranden häktades inte i tingsrätten

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagsförmiddagen begärdes en 43-årig man häktad misstänkt för grov mordbrand i Berga Centrum i början av mars i år. Men Kalmar Tingsrätt beslutade på måndagseftermiddagen att mannen inte skulle häktas.

Tingsrätten avslog åklagarens begäran om häktning och menade att bevisningen var för svag. De anser inte att det finns sannolika skäl att mannen har begått den grova mordbranden. 

Omfattande brand 

Branden som bröt ut i mars i år förstörde stora delar av Berga Centrum. Flera spelbutiker, ett charkuteri, och apoteket brann ner till grunden. Omfattningen blev nästan lika stor som vid branden 2011. 

Branden i Berga centrum

Flera misstänkta 

Mannen begärdes häktad av kammaråklagaren Johan Henningsson i sin frånvaro eftersom han inte gått att få tag på. Enligt åklagaren finns ytterligare personer misstänkta och med i utredningen. 

– Jag vill inte svara på hur många, men det finns flera misstänkta, säger han. 

Henningsson kommer överklaga beslutet till hovrätten, enligt uppgifter till P4 Kalmar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Branden i Berga centrum

Mer i ämnet