Foto: TT

Fylleri och misshandel på Öland

Uppdaterad
Publicerad

På Öland omhändertogs 18 personer för fylleri under midsommaraftonen. Två personer omhändertogs för störande av den allmänna ordningen.

När polisen summerar midsommaraftonen i Kalmar och Kronobergs län är det på Öland det varit lite stökigt.

– I resten av området har det inte varit värre än en vanlig fredagskväll, kanske till och med lite lugnare än så, säger Fredrik Bratt på polisens ledningscentral.

– Men det är ju inte säkert att alla anmälningar kommit in än,  anmälningar om sexuella övergrepp och våldtäkt kan komma in senare, säger Fredrik Bratt.

Många ungdomar på Öland

På Öland har polisen haft en särskild kommendering eftersom det är väldigt många ungdomar som firar midsommar på Öland och där har polisen omhändertagit 18 personer för fylleri, två personer för störande av allmän ordning. Dessutom har fem fall av misshandel hittills anmälts och fyra narkotikabrott som rör narkotika för eget bruk.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.