Foto: Carl Carlert

Fyra trafikolyckor på en och en halv timme i Växjö

Publicerad

En serie olyckor inträffade under fredagseftermiddagen i Växjö. Sju bilar och en cykel ska ha varit inblandade i olyckorna.

– Det har varit en hel del, dock verkar ingen av olyckorna ha varit allvarlig, säger polisens presstalesperson Evelina Olsson.

Klockan var 15.32 när två personbilar kolliderade i korsningen mellan Slöjdgatan och Mörners väg. Ingen människa skadades där. Polisen utfärdade en ordningsbot men det är oklart vilken rubricering boten hade.

Olycka nummer två involverade även den två personbilar och inträffade klockan 16.22 i Ljungadalsrondellen.

– Enligt de uppgifter jag har så ska det har varit ett tekniskt fel på en av bilarna och det misstänks ha orsakat olyckan. Men det ska utredas, säger Evelina Olsson.

Bara tretton minuter senare, klockan 16.35, var det dags igen. Då kolliderade två bilar på riksväg 27 i höjd med avfarten till Skir. Tre personer var inblandade i den olyckan och bilarna fick bärgas från platsen.

– Det ska röra sig om någon form av sidokollision.

Den sista olyckan i serien inträffade strax innan klockan 17 när en cyklist kördes på av en bilist på Industrigatan.

– Det är cyklisten som själv ringer upp. Uppringaren ska själv ta sig till akuten, berättar Evelina Olsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer