Avfyrade fyrverkerier inne i mataffär

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagskvällen fick polisen både i Kronobergs län och i Kalmar län rycka ut på flera platser där fyrverkerier kastats in i brevlådor eller avfyrats på olämpliga ställen. I Kalmar tog polisen fast tre unga män som nu är misstänkta för brott mot ordningslagen.

Vid åttatiden på kvällen avfyrades en kraftigare fyrverkeripjäs i en mataffär i centrala Växjö. Den smällde i närheten av kassan men ingen kom till skada. I nuläget har polisen ingen misstänkt för tilltaget.

En timme tidigare inträffade två andra incidenter. I Alvesta kastades fyrverkerier in i en lägenhet via brevinkastet och det blev en skada i lägenhetens golv.

Vid samma tid gick en smällare av i ett sopkärl som tillhörde en villaägare i Teleborg i Växjö. 

Tre misstänkta för brott

Även i Kalmar fick polisen ge sig ut på flera larm. Vid ett tillfälle avfyrades raketer i närheten av biblioteket. Tre personer är nu misstänkta för brott mot ordningslagen. En av dem misstänks ha tänt på. De andra två, som var minderåriga, hade smällare med sig, vilket är förbjudet om man är under 18 år.

Ett hundratal incidenter samma kväll

Enligt polisen har man i hela region syd bara under måndagskvällen haft ett hundratal ärenden om raketer som skjutits och använts på allmänt farliga och skadegörande sätt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.